De eerste editie van het Seafood Festival “Roosendaal aan Zee”, georganiseerd door Rotary Club Roosendaal, is een groot succes geworden. Onder een stralende nazomerzon genoten honderden bezoekers van een culinaire middag vol zeevruchten en gezelligheid bij containerbar SPOT in de wijk Stadsoevers. De opbrengst van het evenement – maar liefst €4.000,– werd geschonken aan de Roosendaalse Stichting Bart en Tijn, die zich inzet voor onderzoek naar zeldzame stofwisselingsziekten.
Het festival bood een breed scala aan lekkernijen uit de zee, van mosselen en oesters tot kreeftensoep, scheermesjes en fish & chips. Voor wie minder van vis houdt, waren er ook alternatieven zoals saté met friet. De toegankelijke sfeer en het gevarieerde aanbod in combinatie met het aangename weer, zorgde voor een vol terras.
Voorzitter Ben Brans van Rotary Club Roosendaal sprak van een “hartverwarmende dag” en benadrukte het belang van lokale betrokkenheid. “We wilden een laagdrempelig evenement neerzetten dat niet alleen mensen samenbrengt, maar ook écht iets bijdraagt aan de gemeenschap. Dat is gelukt.”
Tijdens het slotmoment nam Judith, de moeder van Bart en Tijn, de cheque in ontvangst. Ze reageerde zichtbaar ontroerd: “We hadden echt niet verwacht dat het zo’n groot bedrag zou zijn. Dit is een enorme steun voor ons. Het geld zal worden ingezet voor onderzoek naar de stofwisselingsziekte van Bart en Tijn. We zijn Rotary Roosendaal en alle bezoekers die dit mogelijk hebben gemaakt, ontzettend dankbaar.”
Met de succesvolle eerste editie van Roosendaal aan Zee is de toon gezet voor een nieuwe traditie. Rotary Club Roosendaal heeft al plannen om het festival volgend jaar opnieuw te organiseren – mogelijk in een nog grotere opzet. “Dit smaakt zeker naar meer”, sluit Brans tevreden af.